Marika Lehto

Olen 37-vuotias, Mikkelistä kotoisin oleva toimittaja, bloggaaja, yhteiskuntatieteiden maisteri ja syyskuusta 2018 alkaen myös yrittäjä. Minulla on yli kymmenen vuoden työkokemus kolmesta Suomen suurimpiin kuuluvasta mediakonsernista. Olen työskennellyt uutistoimituksissa toimittajana ja erilaisissa esimiestehtävissä. Viime vuodet olen kehittänyt erityisesti digijournalismia, mutta kirjoittanut koko ajan myös itse kaikkea nopeista verkkosähkeistä pitkiin reportaaseihin ja henkilöhaastatteluihin.

Olen erilaisten tekstien ammattilainen. Työkokemukseni ansiosta tiedän, millainen on hyvä uutinen, tehokas tiedote tai mielenkiintoinen, koskettava tarina. Ymmärrän, minkälaiset sisällöt nykyään kiinnostavat ihmisiä ja miten sitä analytiikalla seurataan. Olen kekseliäs ideoija, hallitsen sosiaalisen median ja olen hyvin kartalla siitä, mikä on ajankohtaista juuri nyt. Tiedän, miten media toimii ja mitä se haluaa. Olen oppinut paljon myös johtamisesta ja organisaation kehittämisestä.

Olen asunut vuosia Mikkelin lisäksi Tampereella ja Jyväskylässä. Nuorena olin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja hoitamassa vanhuksia Ruotsissa. Nämä kokemukset ovat syventäneet ymmärrystäni maailmasta ja muista ihmisistä sekä antaneet erinomaisen kielitaidon ja laajat verkostot.

Uutistoimituksen toimittajana ja esimiehenä olen tottunut paneutumaan ja tarttumaan mihin tahansa aihealueeseen. Erityisen kiinnostunut olen yhteiskunnan ja elämäntavan muutoksesta, ilmiöistä, henkilötarinoista, hyvinvoinnista, liikunnasta, urheilusta ja viihteestä.  Jos käsillä on oikea uutinen tai tarina, se kiinnostaa aina!

Olen myös äiti, vaimo, tytär, sisko, täti ja ystävä. Se kaikki on tärkeää, kun yritämme sanoittaa sitä, mitä maailmassa tapahtuu ja kirjoittaa tekstejä, joita ihmiset haluavat lukea.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close