Marika Lehto

Olen Mikkelistä kotoisin oleva toimittaja, yrittäjä, esikoiskirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Minulla on yli kymmenen vuoden työkokemus kolmesta suuresta suomalaisesta mediayhtiöstä. Olen työskennellyt uutistoimituksissa toimittajana ja erilaisissa esimiestehtävissä. Viimeisinä työntekijävuosinani kehitin erityisesti digijournalismia, mutta kirjoitin koko ajan myös itse kaikkea nopeista verkkosähkeistä pitkiin reportaaseihin ja henkilöhaastatteluihin. Syksyllä 2018 ryhdyin yrittäjäksi, koska koin olevani ennen kaikkea kirjoittaja ja halusin olla parempi sellainen.

Viimeisen parin vuoden aikana olen kirjoittanut useisiin eri sanoma-, aikakaus- ja järjestölehtiin. Olen erityisen kiinnostunut urheilun ilmiöistä ja muutoksesta, mutta minulle on yhtä tärkeää tehdä töitä myös muiden aiheiden parissa. Olen ikuisesti utelias ja helposti innostuva, mikä yrittäjänä johtaa yhä uusien, supermielenkiintoisten töiden pariin. Juuri sitä halusinkin! Yksi tärkeimmistä töistäni on esikoiskirjani, joka ilmestyi WSOY:n kustantamana syyskuussa 2020 ja kertoo jääkiekkoilija Hannes Hyvösen tarinan. Tällä hetkellä kirjoitan toista, elokuussa 2021 ilmestyvää kirjaa.

Teen mielelläni erilaisia kirjoitus-, esiintymis- ja sisällöntuotantotöitä myös yrityksille, mutta olen tarkka siitä, etteivät ne saa vaarantaa riippumattomuuttani toimittajana. Esimerkiksi urheilusta en tee yritysviestintää tai vastaavaa lainkaan.

Olen asunut vuosia Mikkelin lisäksi Tampereella ja Jyväskylässä. Nuorena olin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja hoitamassa vanhuksia Ruotsissa. Nämä kokemukset ovat syventäneet ymmärrystäni maailmasta ja muista ihmisistä sekä antaneet erinomaisen kielitaidon ja laajat verkostot.

Olen äiti, tytär, sisko, täti ja ystävä. Se kaikki on tärkeää, kun yritämme sanoittaa sitä, mitä maailmassa tapahtuu ja kirjoittaa tekstejä, joita ihmiset haluavat lukea.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close