Marika Lehto

Olen mikkeliläinen toimittaja, kirjailija, yrittäjä ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Työskentelin yli kymmenen vuotta työsuhteisena toimittajana ja esimiehenä kolmessa eri mediatalossa. Viimeisinä työntekijävuosinani kehitin erityisesti digijournalismia, mutta myös kirjoitin itse koko ajan kaikkea nopeista verkkosähkeistä pitkiin reportaaseihin ja henkilöhaastatteluihin. Syksyllä 2018 ryhdyin yrittäjäksi, koska olen ennen kaikkea kirjoittaja. Laaja-alaisesti eri aloista kiinnostuneena freelancejournalistina voin nyt kirjoittaa kaikenlaisia tekstejä kaikenlaisista aiheista ja ihmisistä.

Vuodesta 2018 olen tehnyt töitä Suomen suurimmille sanoma-, aikakaus- ja järjestölehdille. Kirjoja olen julkaissut kolme WSOY:n kustantamana. Neljäs kirjani ilmestyy keväällä 2024 Tammelta.

Teen satunnaisesti erilaisia kirjoitus-, esiintymis- ja sisällöntuotantotöitä myös yrityksille, mutta varjelen riippumattomuuttani toimittajana. Esimerkiksi urheilusta en tee yritysviestintää tai vastaavaa lainkaan.

Suomessa olen asunut Mikkelin lisäksi Tampereella ja Jyväskylässä. Nuorena olin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja hoitamassa vanhuksia Ruotsissa. Nämä kokemukset ovat syventäneet ymmärrystäni maailmasta ja muista ihmisistä sekä antaneet erinomaisen kielitaidon ja laajat verkostot.

Olen äiti, tytär, sisko, täti ja ystävä. Sekin on tärkeää, kun sanoittaa ja etsii maailman ilmiöitä, uutisia ja tarinoita.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close